Sjajna vijest za sve obožavatelja lika i djela Anthonyja Bourdaina - uskoro izlazi reizdanje njegove kuharice Les Halles Cookbook: Strategies, Recipes, and Techniques of Classic Bistro Cooking povodom 20. obljetnice prvog izdanja.
Izvorno objavljena u listopadu 2004. godine, ova je kuharica s dobrim razlogom ostala popularna sve ove godine. Upravo je u francuskom bistrou Brasserie Les Halles na Manhattanu Anthony Bourdain stekao svoju slavu kao kuhar, prije nego što je započeo svoj uspon u široj javnosti s bestselerom Kitchen Confidential u kojem djelomično prikazuje život upravo u kuhinji tog francuskog bistroa te kasnije hit TV emisijama Parts Unknown i No Reservations.
U Brasserie Les Halles Bourdain je od 1998. godine ispunjavao ulogu executive chefa, a neka od jela francuske kuhinje koja je tamo spremao ovjekovječio je i u istoimenoj kuharici. Na 304 stranice knjige, Bourdain čitatelja uči svemu što treba znati za pripremu klasika koji se poslužuju u francuskom bistrou pa je tako puna recepata za jela poput Bourdainovih pečenih telećih rebarca i bifteka s pomfritom ili paprom do Les Halles juhe od luka, puževa, foie gras ili moussea od čokolade. Gotovo svi recepti su primjereni za vješte kućne kuhare, a ona kompliciranija jela poput bouillabaissea ili cassouleta detaljno su razjašnjena.
Objava reizdanja najavljena je za 15. listopada za američko tržište kod izdavača Bloomsbury Publishing, što znači da ćete je najvjerojatnije moći nabaviti i u Europi na vrijeme za božićne blagdane. Ako među voljenima imate ljubitelje kuharica i samog Bourdaina, nemojte propustiti iznenaditi ih ovim izdanjem.
Podsjetimo, Anthony Michael Bourdain bio je poznati američki kuhar, pisac i televizijska zvijezda, jedan od najboljih svjetskih šefova kuhinje koji nas je iznenada i prerano napustio 2018. godine. Televizijsku je slavu stekao televizijskim serijalom Anthony Bourdain: No Reservations u sklopu kojega je 2012. posjetio i Hrvatsku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....