20. obljetnica

Uskoro stiže reizdanje poznate kuharice Anthonyja Bourdaina koju bi svi trebali imati

S karakterističnim humorom, u ovom djelu slavni chef koji nas je prerano napustio, pojašnjava kako spremiti brojne klasike francuske bistrologije

Sjajna vijest za sve obožavatelja lika i djela Anthonyja Bourdaina - uskoro izlazi reizdanje njegove kuharice Les Halles Cookbook: Strategies, Recipes, and Techniques of Classic Bistro Cooking povodom 20. obljetnice prvog izdanja.

image
Bloombury

Izvorno objavljena u listopadu 2004. godine, ova je kuharica s dobrim razlogom ostala popularna sve ove godine. Upravo je u francuskom bistrou Brasserie Les Halles na Manhattanu Anthony Bourdain stekao svoju slavu kao kuhar, prije nego što je započeo svoj uspon u široj javnosti s bestselerom Kitchen Confidential u kojem djelomično prikazuje život upravo u kuhinji tog francuskog bistroa te kasnije hit TV emisijama Parts Unknown i No Reservations.

image
Topfoto/topfoto/profimedia

image
Marion Curtis/starpix/instar Images/profimedia

U Brasserie Les Halles Bourdain je od 1998. godine ispunjavao ulogu executive chefa, a neka od jela francuske kuhinje koja je tamo spremao ovjekovječio je i u istoimenoj kuharici. Na 304 stranice knjige, Bourdain čitatelja uči svemu što treba znati za pripremu klasika koji se poslužuju u francuskom bistrou pa je tako puna recepata za jela poput Bourdainovih pečenih telećih rebarca i bifteka s pomfritom ili paprom do Les Halles juhe od luka, puževa, foie gras ili moussea od čokolade. Gotovo svi recepti su primjereni za vješte kućne kuhare, a ona kompliciranija jela poput bouillabaissea ili cassouleta detaljno su razjašnjena.

image
G. Ronald Lopez/alamy/profimedia
image
G. Ronald Lopez/alamy/profimedia

Objava reizdanja najavljena je za 15. listopada za američko tržište kod izdavača Bloomsbury Publishing, što znači da ćete je najvjerojatnije moći nabaviti i u Europi na vrijeme za božićne blagdane. Ako među voljenima imate ljubitelje kuharica i samog Bourdaina, nemojte propustiti iznenaditi ih ovim izdanjem.

Podsjetimo, Anthony Michael Bourdain bio je poznati američki kuhar, pisac i televizijska zvijezda, jedan od najboljih svjetskih šefova kuhinje koji nas je iznenada i prerano napustio 2018. godine. Televizijsku je slavu stekao televizijskim serijalom Anthony Bourdain: No Reservations u sklopu kojega je 2012. posjetio i Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 12:28