Prva asocijacija na salatu nam je svima vjerojatno puna zdjela zelene salate, no zapravo salata može biti zdrav i cjelovit obrok. Naročito je zanimljivo kad se protrudite kuhati u skladu s ritmom sezone i kad kombinacije gradite na temelju onoga što nudi tržnica. Iskoristite blagodati proljeća pa u svoje salate ubacite sve divote koje se nude! A roštilj bez salate je jednostavno nezamisliv!
Salata od crvenog radiča sa slanutkom
Lagano gorkasti listovi crvenog radiča će probuditi vaše okusne pupoljke, a ovu salatu možete jesti i kao obrok sam za sebe, a ako ju poslužite uz roštilj, ništa vam drugo neće biti potrebno!
Salata od celera
Da se spriječi oksidacija, odnosno da korijen celera nakon ribanja ne postane siv i neugledan, treba ga nakon ribanja ili sjeckanja poprskati sokom limuna ili nekom drugom kiselinom - pred lažemo domaći jabučni ocat.
Salata od tikvica
Tikvice samo pohate ili pečete na roštilju? Ovaj put ih iskoristite na drugi način. Napravite osvježavajuću slatu!
Salata s halloumi sirom
Ako ste zaljubljici u zdravu, kreativnu i modernu kuhinju ovvo je salata za vas. Malo drugačija salata uz roštilj!
Salata od cikle, feta sira i mladog luka
Ova toplo hladna kombinacija će oduševiti sve zaljubljenike u slani feta sir i uvijek zdravu ciklu!
Grčka salata
Kraljica svih salata! Savršena poslužena kao prilog uz meso s roštilja ili laganu večeru koju će obožavati baš svi!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....