GDJE NA PIZZU?

Već dvadesetak godina slove za jednu od omiljenih pizzerija u Zagrebu, drže kvalitetu, a i danas rade prilično dobro

Svi su ludi za debelim rubovima, a vi ipak više volite da je pizza lagana i hrskava? Evo gdje se u Zagrebu već godinama jede provjereno dobra pizza s tankim rubom

Pravi ljubitelji dobre pizze, posebice one u stilu romane, kakve se danas kod nas sve rjeđe viđaju, dobro znaju za Karijolu. Pizzerija koja je još prije dvadesetak godina na scenu uvela značajne promjene, pokazavši da pizza može biti daleko više od sastojaka upitne kvalitete na slabo fermentiranom tijestu, i danas ulazi u sam vrh zagrebačke pizza scene. Možda nije popularna kao neka druga mjesta koja, uostalom, i više truda i pažnje posvećuju marketingu, ali u Karijoli se uglavnom uvijek dobro jede, a da zbilja vrijede mogu posvjedočiti njihovi mnogobrojni fanovi koji im se rado vraćaju već godinama.

MOŽDA VAS ZANIMA: KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU ROMANE I NAPOLETANE?

image
Lidija Lončarić/

Svojevremeno smo tamo uživali u odličnim pizzama sa svježim bijelim tartufom, a ovih smo dana u Karijolu u Kranjčevićevoj svratili na usputni ručak. Inače, Karijola se u Zagrebu nalazi na dvije adrese, u Vlaškoj na broju 63, u dvorištu gdje se nalazi i Mali bar, te na adresi Kranjčevićeva 18. Osim toga, u njihovim pizzama možete uživati i na Visu, na adresi Šetalište-viški boj 4, gdje je i otvorena prva Karijola.

Karijolinu vrijednost, dakle, već godinama prepoznaju brojni ljubitelji pizza tankog, hrskavog tijesta, ono što se popularno još i naziva mlinac-pizzom, pa nas nije iznenadilo kada je na jedan sasvim običan dan, u vrijeme kada se ljudi uglavnom vraćaju s posla, njihova pizzerija u Kranjčevićevoj bila prilično dobro popunjena. Vrijeme je još bilo ugodno i na terasi su se neprestano izmjenjivali gosti.

image
Lidija Lončarić/

Naručili smo četiri pizze, uglavnom sve klasične. Na našem stolu našle su se margherita s buffalo mozzarellom, pizza s pancetom, njihova Karijola pizza s pršutom i bijela pizza sa sušenim rajčicama. Svi tanjuri na stol su stigli u isto vrijeme, već nakon 15-ak minuta od narudžbe, što i nije čudno, jer ovakvom tipu pizze potrebno je vrlo kratko vrijeme pečenja, otprilike jedna minuta.

Svaka je bila lijepo nadjevena, sočna, a veliki, hrskavi mjehuri na rubovima zabavljali su nas do posljednjeg zalogaja. Cijene svih pizza kreću se od 10 do 13 eura.

Posebno nas je zaintrigirala i kombinacija komorača i pršuta, koje spajaju na jednoj od svojih pizza, no tu smo ipak odlučili ostaviti za neki drugi ručak.

image
Lidija Lončarić/
image
Lidija Lončarić/

Osim pizze, svidjela nam se i ponuda pića, jer u Karijoli, među ostalim, nude i dobro pivo (naručili smo Primariusov Ringišpil), a imaju i zanimljivu kartu vina.

Na kraju, iako je napoletanski stil pizze uglavnom preuzeo zagrebačku pizza scenu, drago nam je vidjeti da Karijola sa svojim tankim pizzama i dalje radi vrlo dobro, da su im pizze i dalje odlične i da gosti još uvijek prepoznaju njihovu kvalitetu. Ipak je u pitanju pizzerija od koje je pizza revolucija u Zagrebu i krenula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 08:42