Poznati talijanski restoran Tomassino u Zagrebu ove godine donosi posebnu ponudu za Dan zaljubljenih. Uz, kako su istaknuli, profinjena jela pomno izabrana i objedinjena u specijalni jelovnik kojeg potpisuju poznati chefovi Jeffrey Vella i Ivica Štruml, restoran u sklopu hotela Sheraton mogao bi biti dobra ideja za večer povodom Valentinova.
Tomassino, o kojemu smo već pisali, osim atraktivne lokacije, nudi spoj moderne elegancije i opuštenog, prostranog ambijenta.
I dok će ovog Valentinova autentično iskustvo talijanske kuhinje pomiješano s daškom hrvatske tradicije prenijet renomirani chefovi Vella i Štruml, za odabir vina biti će zaslužan legendarni vinar Vlado Krauthaker. Specijalno kreirani jelovnik sastojat će se od nekoliko sljedova, a u ponudi će biti predjela poput bottarge ili hrskave brizle, glavna jela poput rižota, artičoka ili kroketa od palente i zečje jetre, pa sve do ukusnih i raznovrsnih domaćih kolača. Od vina točit će se Graševina Mitrovac i Kasna Berba, Muštra, Pinot Sivi, Merc, ili Chardonnay Rosenberg.
"Ivica Štruml i ja pomno smo kreirali jela koja će savršeno ići uz ljubavni ambijent koji će nas kroz Valentinovo obavijati. Sva jela radimo s maksimalnom pažnjom, a namirnice koje koristimo najbolje su kvalitete. Želimo da se naši gosti osjećaju ugodno i da kroz naša jela osjete djelić ljubavi koju i sami slave na taj poseban dan", rekao je gastronomski direktor Maistra grupe Jeffrey Vella.
Istovremeno, bar hotela Sheraton će ovim povodom obogatiti svoju ponudu. Na Valentinovo nude vrhunske pjenušce ili koktele po izboru, kao i male zalogaje poput dimljenog lososa, čvaraka, aromatičnih i hrskavih zamotuljaka ili voćne paštete od dunja.
Večera košta 75 eura po osobi, a osim ovog posebnog gastro iskustva, goste će zabavljati Bruno Rački Acoustic duo.
Inače, Jeffrey Vella glavni je chef poznatog rovinjskog restorana Cap Aureo u Grand Park Hotelu Maistre Collection, poznatom po tome što koristi samo najbolje sastojke, pri tom uključujući što više mikrolokalnih namirnica. Tjedne ili mjesečne promjene menija kreira u skladu sa sezonama, dok se njegovi degustacijski meniji sastoje od pet ili šest, pa sve do i trideset sljedova i najbolje odabrane vinske karte. Svoju kulinarsku karijeru započeo je u ranoj mladosti, a kroz život je imao priliku kuhati za mnoga vrhunska domaća i strana imena. Ivica Štruml jedan je od najvažnijih hrvatskih chefova. U svojoj kulinarskoj karijeri radio je za etablirane zagrebačke hotele, a zadnjih nekoliko godina radi kao chef za grupaciju Maistra uz Jeffreya Vellu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....