NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Vinski spektakl u Istri: na jednom mjestu moći će se kušati sva vina nagrađena Decaterovim priznanjima

Decanter stiže u Istru

 Press
Iako se na događaj može doći samo s pozivnicom, svakako je vrijedan spomena, jer je prvi takve vrste u Hrvatskoj

Nakon što su objavljeni rezultati Decanter World Wine Awardsa, točnije najprestižnijih nagrada u svijetu vinarstva, o čemu smo pisali ovdje, do nas je došla još jedna više nego zanimljiva vijest. Naime, sva nagrađivana vina odabrani gosti moći će isprobati već idućeg četvrtka, 27. lipnja, kada će se u Golf Clubu Adriatic Kempinski u Savudriji, zahvaljujući Vinistri, održati Decanter 2024. Winners Showcase. Bit će to prva Decanterova javna smotra u Hrvatskoj i okupit će više od 40 hrvatskih vinarija koje su osvojile priznanja na ovogodišnjem Decanter World Wine Awards u Londonu.

image
Ellen Richardson/

U Kempinskom će se tako, primjerice, u sklopu promenadnog kušanja moći isprobati i zlatnim medaljama nagrađena vina poput Galićeve 2023 graševine, Bartul Grk, 2021 vinarije Zure i Fakinov Il Primo Teran, 2020. Cijelu listu dobitnika važnih i velikih Decanterovih priznanja možete pronaći ovdje.

image
Markswallow/Getty Images

Na ovaj se veliki, prvi takav u Hrvatskoj, događaj može ući samo s pozivnicom i, kako saznajemo, u Kempinskom će se, među ostalima, okupiti i mediji iz inozemstva, što je svakako dobro i važno za promociju domaćih vina i vinarija izvan granica Hrvatske. Više informacija pronađite na službenim stranicama Vinistre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 11:03