Vrijeme za kekse! Znamo napraviti Speculaase!

Čista klasika koju vole baš svi, a sada imate i dobar recept

Ovo su pravi keksići za vas ako želite da vam kuća miriše na Božić iako do blagdana još moramo gurati! Jednostavni za napraviti, samo je potrebno pogoditi omjer začina…a mi vam donosimo savršen recept za ove keksiće! Volite li intenzivnije okuse slobodno stavite još koje zrno kardamoma, cimeta, koristite “jači”vanilin šećer (bourbon)

Speculaas mješavina:

  • 2 žličice cimeta u prahu
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 1/2 žličice bijelog papra u prahu
  • 1/2 žličice kardamoma u prahu
  • 1/2 žličice zvjezdastog anisa

Sastojci za kekse:

  • 500 g brašna
  • 180 g maslaca
  • 300 g tamnog muscovado šećera
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 50 ml hladnog mlijeka
  • 2 žlice Speculaas mješavine

Priprema:

Umijesite tijesto od svih sastojaka za kekse o ostavite ga u hladnjaku 3-4 sata da se stisne. Razvucite tijesto debljine 3-4 mm i režite modlicama željene oblike. Stavite ih na pleh prekriven papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 170 stupnjeva. Ostavite ih da se ohlade i čuvajte ih u dobro zatvorenoj metalnoj kutiji!

Uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 08:21