Tada hobotnicu valja kuhati. Zaboravite dugotrajno lupanje hobotnice drvenim batom ili mit o kuhanju s nekoliko plutenih čepova. Ako želite da vam hobotnica bude mekana, tada ju je najbolje zalediti preko noći, a onda odmrznutu kuhati u vodi (nikad ne dodajte sol!), najprije na jakoj, a onda na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Drugi - po osobnom sudu i guštu i najbolji - način kuhanja koji daje sjajne rezultate je ekspres-lonac.
Odmrznutu (ili svježu) hobotnicu narežite na nekoliko većih komada pa je kuhajte u ekspres-loncu sa 1 dl maslinova ulja na srednje jakoj vatri od 45 minuta do sat vremena (ako je riječ o hobotnici od 2 kg). Po potrebi - nakon što ste kušali je li posve smekšala, a svi narezani dijelovi pocrvenjeli - držite je na vatri otvorenog poklopca još petnaestak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....