VELIKI USPJEH

Zagrebački Franko‘s pizza&bar ponovno briljira, proglašeni 71. najboljom pizzerijom na svijetu

Ovog puta veliko priznanje stiže iz Milana, sa The Best Pizza Awards 2024.

Zadnjeg dana rujna u Milanu je održana dodjela The Best Pizza Awards 2024., događaj koji okuplja najbolje pizzaiole i vlasnike pizzerija, a kojemu je ove godine prvi puta prisustvovala i ekipa iz zagrebačkog Franko‘s pizza&bara. Fran Župić, Mario Markušić Ivan Šetka iz naše najbolje pizzerije, koja je ove godine već pokupila nekoliko značajnih priznanja, ove su godine tako u Milanu preuzeli priznanje za 71. najbolju pizzeriju na svijetu.

Četvrtu godinu za redom prvo mjesto odnio je Franco Pepe iz Pepe in Grani, čiju priču možete pročitati ovdje, dok su drugo mjesto odnijeli Rafa Panatieri & Jorge Sastre, osnivači Saratorije Panatieri u Barceloni. Treće mjesto pripalo je Simoneu Padoanu iz pizzerije I Tigli u Italiji.

image
Piotr Wyszynski
image
Piotr Wyszynski

Na listi su se našli pizza majstori iz čak 29 zemalja i 72 grada iz cijelog svijeta, svaki sa svojom posebnom pričom i tehnikama, a najbolji su odabrani tako da su zbrojeni glasovi kolega i mišljenja niza stručnjaka iz gastronomskog svijeta. Na taj način, kažu iz The Best Pizza, garantiraju neutralan i transparentan pristup, bez vanjskih utjecaja i subjektivnih prosudbi.

image
Piotr Wyszynski
image
Piotr Wyszynski

Osim nagrada najboljima, dodijeljene su i nagrade za najveću posvećenost istraživanju i tehničkim detaljima, zatim The Best Pizza Art Award koja se dodjeljuje za jela koja, osim što su ukusna, izgledaju i gotovo predobro da bi se pojela, The Best Pizza Next Award za mlade talente čije vrijeme tek dolazi, The Best Pizza pastry Award za najbolju slatku pizzu, za najbolju prženu pizzu, za pizzeriju u kojoj je uživanje u hrani poseban i drugačiji doživljaj, nagrada za najbolju Margheritu te nagrada The Best Pizza Identity koja je pripala Christianu Santomauru iz pizzerije L‘Ammaccata - Antica Pizza Cilentana, za njegovu sposobnost da jelo kao što je pizza interpretira na autentičan način, prenoseći jedinstvenu poruku.

image
Piotr Wyszynski

Cijeli popis pobjednika i dodatne informacije možete potražiti na službenoj stranici The Best Pizza i na njihovim društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:25