Napeta završnica

Zagrebački Franko‘s upravo je u Napulju proglašen 78 najboljom pizzerijom na svijetu

Nakon što je u svibnju proglašena 14. najboljom pizzerijom u Europi, večeras je u Napulju zagrebačka pizzerija dobila još jednu itekako važnu potvrdu za svoj rad i strast

Napuljski Teatro Mercadante večeras na rasporedu nije imao operu, ali jednako dramatično bilo je u završnici svjetskog izbora najboljih pizzerija Top 50 Pizza.

Kako smo mogli vidjeti u izravnom prijenosu preko Top 50 Pizza YouTube kanala, dodjelu nagrada Top 50 Pizza vodila je food influencerica i voditeljica Verónica Zumalacárregui, a organizatori su se pobrinuli da ih svi razumiju, pa su manifestaciju priredili na engleskom jeziku. Red glazbe, pa red službenog dijela protokola doveo nas je i do najuzbudljivijeg dijela ceremonije - proglašenje 50 najboljih na svijetu.

Najboljom pizzerijom na svijetu proglašena je Una pizza Napoletana iz New Yorka vlasnika Anthonyja Mangierija, a naš Franko’s Pizza&Bar zauzeo je 78. mjesto i to u vrlo teškoj konkurenciji, što ovaj uspjeh čini još slađim.

Podsjetimo, kako smo već u više navrata pisali, Franko’s Pizza&Bar jedina je pizzerija iz Hrvatske koja se nalazi na ovoj prestižnoj listi te se u izboru najboljih europskih pizzerija našla ne jednom, nego četiri puta. Također, u svibnju ove godine došli su na visoko 14. mjesto u konkurenciji pizzerija iz Europe.

image
Franko‘s

"Zagreb je posljednjih godina postao grad u kojem kvalitetna pizza zauzima značajno mjesto na domaćoj gastronomskoj sceni, a sve to ponajviše zahvaljujući Franko‘s Pizza&Baru. U pitanju je elegantno uređena pizzerija gdje nude pizze napravljene s visokokvalitetnim sastojcima, a nadjevi se kreću od tradicionalnih do maštovitijih opcija", poručili su tada iz 50 Top Pizza.

Prema izboru 50 Top Pizza, Franko‘s Pizza&Baru tada (u svibnju) je pripala i posebna nagrada "Performance of the Year 2024", a u kategoriji "Excellent Pizzerias" našla se i zagrebačka pizzerija Basta.

image
Marko Miščević/Cropix
image
Berislava Picek/ CROPIX

Na kraju recimo i kako je nagradu "New entry of the year 2024" osvojila pizzerija Stile Napoletano iz Velike Britanije, ali i da je zagrebačka pizzerija Franko‘s Pizza&Bar bila nominirana u kategoriji "Performance of the year 2024", ali je nagradu osvojio Robert‘s, Chicago (USA). Nagradu "Pizza of the year 2024" osvojila je pizza Mission Imposible pizzerije Tony‘s Pizza Napoletana iz San Francisca (USA), dok je "Pizza Maker of the year 2024" nagradu ponio Matheus Ramos iz Brazila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 21:25