TAČ OF NATURAL

Zagrebački restoran Tač na salonu prirodnih vina predstavlja 15 renomiranih slovenskih i hrvatskih vinara

Salon će biti otvoren od 12 do 20 sati, a posjetitelji će moći uživati u svim vinima i hrani po jedinstvenoj cijeni od 80 eura

Iako je studeni tradicionalno krcat vinskim događanjima, pa ih je sve gotovo nemoguće posjetiti, jedan nam je najavljeni događaj posebno privukao pažnju. Riječ je o salonu prirodnih vina nazvanom Tač of Natural, koji će se održati sutra, u ponedjeljak 18. studenoga, u zagrebačkom Restoranu Tač.

image
5ph/Getty Images

U Taču se, inače, prirodna vina toče već godinama, ondje smo više puta imali i prvu priliku kušati neke od danas već legendarnih etiketa, a sve zahvaljujući neumornom entuzijazmu i istraživačkom duhu vlasnika Tihomira Miletića i njegovoj strasti prema takvim vinima. U svakodnevnoj ponudi Tača uvijek su vina barem petnaest prirodnih vinara, a upravo će ih toliko Tač ugostiti. Među sudionicima je sedam hrvatskih (Kosovec, Dobravac, Ipša, Tomac, Šember, Jagunić, Ivanić) i osam slovenskih vinara (Prinčič, Podveršić, Terpin, Gordia, Svetlik, Renčel, Krapež, Korenika & Moškon), a posebnu ponudu imat će i Vivat koji nastupa s internacionalnom selekcijom (Ronco Severo, Rolet, Loimer...).

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Salon je osmišljen tako da će svaki od vinara imati svoj izložbeni stol gdje će se moći kušati njihova vina, a Tač će se pobrinuti za to da gosti ne budu gladni. Bit će tu žive vatre, ražnja, pred gostima će se pripremati kotlovina i topiti čvarci, a iz Slovenije dolazi i poseban gost, proizvođač premium suhomesnatih proizvoda BioSing. U pogonu će biti i Berkelica, na kojoj u Taču obično režu najfiniju mortadelu, a u ponudi će biti i ikejime riba.

Salon će biti otvoren od 12 do 20 sati, a posjetitelji će moći uživati u svim vinima i hrani po jedinstvenoj cijeni od 80 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:17