Iako je studeni tradicionalno krcat vinskim događanjima, pa ih je sve gotovo nemoguće posjetiti, jedan nam je najavljeni događaj posebno privukao pažnju. Riječ je o salonu prirodnih vina nazvanom Tač of Natural, koji će se održati sutra, u ponedjeljak 18. studenoga, u zagrebačkom Restoranu Tač.
U Taču se, inače, prirodna vina toče već godinama, ondje smo više puta imali i prvu priliku kušati neke od danas već legendarnih etiketa, a sve zahvaljujući neumornom entuzijazmu i istraživačkom duhu vlasnika Tihomira Miletića i njegovoj strasti prema takvim vinima. U svakodnevnoj ponudi Tača uvijek su vina barem petnaest prirodnih vinara, a upravo će ih toliko Tač ugostiti. Među sudionicima je sedam hrvatskih (Kosovec, Dobravac, Ipša, Tomac, Šember, Jagunić, Ivanić) i osam slovenskih vinara (Prinčič, Podveršić, Terpin, Gordia, Svetlik, Renčel, Krapež, Korenika & Moškon), a posebnu ponudu imat će i Vivat koji nastupa s internacionalnom selekcijom (Ronco Severo, Rolet, Loimer...).
Salon je osmišljen tako da će svaki od vinara imati svoj izložbeni stol gdje će se moći kušati njihova vina, a Tač će se pobrinuti za to da gosti ne budu gladni. Bit će tu žive vatre, ražnja, pred gostima će se pripremati kotlovina i topiti čvarci, a iz Slovenije dolazi i poseban gost, proizvođač premium suhomesnatih proizvoda BioSing. U pogonu će biti i Berkelica, na kojoj u Taču obično režu najfiniju mortadelu, a u ponudi će biti i ikejime riba.
Salon će biti otvoren od 12 do 20 sati, a posjetitelji će moći uživati u svim vinima i hrani po jedinstvenoj cijeni od 80 eura.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....