Poznati su po odličnim pizzama i zagrebački gurmani često ih svrstavaju među najbolje pizzerije u gradu, a sada su objavili vijest koja će se posebno svidjeti ljubiteljima blagdanskih slastica. Ekipa iz Papavera, naime, ove godine nudi panettone koji proizvode u Italiji, i to u suradnji s talijanskom artisan pekarom Forno d‘Elena.
"Ovaj božićni klasik priprema se s prirodnim kvascem i vrhunskim sastojcima, bez aditiva. Proces proizvodnje je spor i temeljit, što rezultira savršenom teksturom - mekanom, dugotrajnom i punom okusa", objavili su na svojim stranicama.
Papavero panettone nudi u tri okusa, s pistacijom, tri vrste čokolade i komadićima marelice. Panettone s pistacijom sadrži komadiće pistacija i kremu od pistacije, preliven je kremom od pistacija i posipan hrskavim kuglicama bijele čokolade s mrvicama pistacija. Panettone s tri vrste čokolade sadrži kapljice tamne, mliječne i bijele čokolade i preliven je tamnom čokoladom i hrskavim kuglicama, dok je panettone s marelicama obogaćen nadjevom od marelice i listićima badema.
Sva tri primjerka teže po 750 grama, a cijene se kreću od 32 do 36 eura. Dostupni su od 1. prosinca. Svakako je važno dodati i da su količine ograničene. Više informacija potražite ovdje.
Dobro je dodati i da smo proteklih godina odličan panettone kod nas kupovali u pekarnicama Dubravica, gdje su ga radili u suradnji s talijanskim majstorom Andreom Tortorom, a prošle godine smo napravili čak i veliki test talijanskih panettonea te smo isprobali neke od najskupljih na tržištu, poput onog koji se proizvodi u Gucci Osteriji da Massimo Bottura. Sve detalje možete pronaći ovdje. Dobar panettone svake godine radi i ekipa iz Boogie Laba, ali i iz Croccantina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....