Još jedan u nizu

Zatvara se jedno od omiljenih mjesta za specialty kavu, brunch i kolače u Zagrebu

Cogito Coffee Urania

 Instagram @cogitocoffeeroasters/
Nalazio se na Kvaternikovom trgu u sklopu Uranije i radio je pet godina. Na njegovo mjesto dolazi novi kafić, ali će kava ostati ista

Vlasnici pržionice Cogito Coffee Roasters i nekoliko Cogito lokala u Zagrebu objavili su na svom Instagram profilu vijest koja je neugodno iznenadila mnoge - zatvaraju Cogito Coffe Urania na Kvaternikovom trgu.

"U proteklih pet godina izgradili smo lokal na toj lokaciji s našim partnerima @3lhd & @urania.hr. Bio je to uzbudljiv projekt koji je, kao i svi novi kafići, imao svoje uspone i padove (pandemija COVID-a bila je najveći). No unatoč svim izazovima s ponosom možemo reći da lokacija dobro posluje i vjerujemo da će tako biti i dalje. Novi vlasnici imaju velike planove za blisku budućnost i pozivamo vas da ih podržite...", napisali su između ostalog u objavi na Instagramu.

Također su istaknuli kako će se pod novim vodstvom na ovom istom mjestu služiti Cogito kavu.

Premda to veseli, činjenica da se zatvara jedno od onih rijetkih mjesta u gradu gdje se mogla popiti doista dobra kava u lijepom ambijentu uz koju su se služili ukusni sokovi i kolači te doručka i brunch subotom, mnogima nije dobro "sjela". Cogito je naime na ovoj lokaciji imao vjernu publiku, od učenika do umirovljenika, a neki su ga smatrali svojim drugim dnevnim boravkom, provodeći ondje sate uživajući u njihovoj ponudi i mirnom radnom okruženju. Naime, nerijetko su ondje studenti učili za ispite, pisali diplomske radove, a zaposleni riješavali projekte i mailove te dogovarali poslovne sastanke.

Inače, Cogito Coffee je poznat i po tome što kod njih možete kupiti kavu za van u pakiranju pogodnom za kompostiranje, s obzirom na to da imaju i svoju pržionicu kave. Pored zatvorenog lokala na Kvatriću, imaju poslovnice u Varšavkoj, Deželićevoj te u Žerjavićevoj u Zagrebu. U Dubrovniku ih možemo pronaći na adresi Stajeva ulica 5 u staroj gradskoj jezgri, a prisutni su i u Dubaiju, u zgradi CNN-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. kolovoz 2024 16:05