OVDJE SU SVI DETALJI

Želite naučiti raditi slastice kao naša najbolja slastičarka? Imamo dobre vijesti! Petra Jelenić ponovno održava radionice

U slučaju da vam je velika želja učiti od naše poznate i cijenjene slastičarke Petre Jelenić, za vas imamo dobre vijesti

Nakon kraće stanke, naša najbolja slastičarka Petra Jelenić vraća se radionicama u Kuhaoni. Sam kraj kolovoza, petak i subota, 30. i 31. kolovoza, tako su rezervirani za radionicu "Slastice bez glutena" u sklopu koje će Petra polaznike naučiti kako napraviti dvije slastice, od kojih je jedna Šarlota sa šumskim voćem i kremom od sira, poznati klasik, samo ovog puta u bezglutenskoj varijanti. Polaznici će uz Petrino vodstvo raditi japonais biskvit s orašastim plodovima, žele od malina i bavarsku kremu.

Druga slastica je kolač s mascarpone kremom i želeom od manga u formi monoporcije, koji se sastoji od čokoladnog biskvita, hrskavog sloja s bademima, kreme te mirror glaze preljeva od manga. Sve slastice su primjerene za one osjetljive na gluten pa se na radionicu mogu prijaviti svi zainteresirani za takav tip kolača i torti.

Tema druge radionice Petre Jelenić koju najavljuju iz Kuhaone održat će se 6. i 7. rujna, također u petak i subotu, a tema će biti Entremet od kruške i cimeta.

"Pojam Entremet označava manju tortu, dostatnu za 8-14 osoba, koja se sastoji od više slojeva raznih tekstura. U tipičan entremet visine 6 cm minimalno ide jedan biskvit, hrskavi sloj, insert, krema, glazura i dekoracija. Naravno, kompozicija može imati više slojeva no ono što je najbitnije kako su ti slojevi tehnički napravljeni i kakav je na kraju sklad okusa. Entremet može biti bilo kojeg okusa oblika i boje", objasnili su iz Kuhaone i dodali pojedinosti masterclassa Petre Jelenić.

image
Marko Todorov/Cropix

Polaznici ove radionice pripremat će tako bezglutenski čokoladni pain de genes biskvit (s bademima), streusel od zobenih pahuljica i cimeta, žele od krušaka i cimeta, kompot od krušaka, mousse od tamne čokolade i karamela, mirror glaze od mliječne čokolade i cimeta te čokoladnu dekoraciju. I ova slastica je primjerena za osobe osjetljive na gluten.

Cijena obje radionice je 230 eura po osobi, a vrijeme održavanja je u petak od 17 do 21 sat te u subotu od 10 do 14 sati. Uz same recepture, Petra Jelenić uvijek je voljna udijeliti i pokoji savjet ili otkriti skriveni trik pa se, ako vas priprema ovakvog tipa slastica zanima, njezine radionice zbilja isplati proći.

Osim radionica Petre Jelenić, iz Kuhaone za kolovoz i rujan najavljuju još nekoliko radionica različitih tematika, a sve detalje možete pronaći na njihovim službenim stranicama. Dobro je dodati i kako nude mogućnost kupnje poklon bona od 75 eura pa, ako radionicu želite pokloniti dragoj osobi, kod njih je i to moguće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:24