Novo na sceni

Živite na istoku grada? Više ne morate u centar Zagreba da biste pojeli dobar gelato

 Instagram @divino_gelato_
Kremast, gust i osvježavajuć - tako opisuju sladoled kakav se odnedavno može pronaći i u Divinu

Sladoled je mnogima omiljena ljetna slastica, a ako ste ga ikad imali priliku probati u Italiji, tada znate kako je njihovom pravom gelatu teško odoljeti. Stoga će sve one koji žive u Zagrebu, ali ne u centru i širem prstenu centra grada, itekako razveseliti vijest kako od svibnja ove godine u ovaj kremastoj poslastici možete uživati na još jednom mjestu.

Riječ je o Divino Gelatu na adresi Ul. Jakova Gotovca 19 u Sesvetama. Smješten u podnožju stambene zgrade, Divino radi svaki dan od 9 do 23 sata, a svojim gostima nudi "kremast, gust i osvježavajuć" ledeni desert, idealan za ove ljetne temperature. Njihovi sladoledi dolaze u više okusa, rade se od pravog voća, a pred gostima u ovoj gelateriji izrađuju i kornete.

Pitate li njihove stalne goste koji odabrati - bijela čokolada, preljev od maline i krema od pistacije, cremino koji podsjeća na legendarnu Bajaderu ili, primjerice, Amarena s preljevom od višnje i karameliziranim bademima - teško im je odlučiti se.

No, u ponudi Divino ima i neke klasike, kao što su limun, jogurt, čokolada, vanilija, ali i gelato koji su za one koji vole punije i drugačije okuse, kao što su mango, ricotta sa smokvom, Divino gelato s kikirikijem i karamelom, čista borovnica i jagoda te cheesecake. Za one koji vole orašaste note u sladoledu tu su lješnjak, pistacija krema, tiramisu i, primjerice, kinder bueno.

U gelatu u Divinu mogu uživati i oni koji birju bezglutenske opcije, jer nude osvježavajuće okise limun-lavanda, naranča i breskva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2024 09:03