SAVRŠEN PRILOG UZ ROŠTILJ

PROLJETNE PENNE: Šarena tjestenina i salata u jednom!

Šarena zdjelica odličan je brzinski ručak, koji možete ponijeti na posao, a ima potencijala postati zvijezda proljetnih druženja uz roštilj!

Ovaj recept je odličan izbor kada nemate vremena za kuhanje, no sjetite ga se i prilikom planiranja sljedećeg roštilja - kuhane penne možete na licu mjesta pomiješati s pečenim mesom i povrćem, svježim mladim lukom i kukuruzom te poslužiti kao salatu od tjestenine s dresingom od vrhnja i limunova soka.

Trebat će vam:

100 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
250 g penna
400 g pilećih prsa narezanih na komadiće
1-2 crvene paprike
1-2 mlada luka
1 žličica protisnutog češnjaka
50 g skuhanog kukuruza šećerca
1-2 žlice limunova soka
malo ribanog Ribanca

Priprema:

Skuhajte penne, nasjeckajte papriku na sitne komadiće, a luk na kolutiće. Na žlici-dvije maslinova ulja popržite komadiće piletine. Ugasite vatru, dodajte mladi luk i papriku. Posolite i popaprite. Pomiješajte u zdjeli sa žličicom kiselog vrhnja, češnjakom, kukuruzom i Ribancem. Umiješajte tjesteninu, limunov sok i poslužite sa žličicom kiselog vrhnja.

Tražite još inspiracije za jednostavne recepte sa sezonskim namirnicama? Čeka vas na www.brzoifino.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 18:05