Priča se da ne trebate biti kulinarski chef da biste uživali u okusu svježe domaće tjestenine bez umjetnih bojila, konzervansa, pojačivača okusa i aroma te bez dodane soli i masnoća. Slogan je to kojim je tvrtka Žitoproizvod iz Karlovca predstavila dio nove linije KARLA svježe tjestenine. Konkretno radi se o već poznatim pljukancima i fužima sada u novom ruhu i poboljšanih receptura kojima su se pridružile i popularne šurlice. Važno je napomenuti i kako se cijela nova linija nepunjene tjestenine radi od 100 posto krupice od durum pšenice, a evo i jedna zanimljivost – KARLA pljukance, fuže i šurlice je nemoguće raskuhati!
Do ideje za razvoj novih proizvoda u Žitoproizvodu su došli kontinuiranim ispitivanjem tržišta, osluškivanjem potreba i navika kupaca, praćenjem konkurencije te činjenicom da trenutno nema sličnih proizvoda na hrvatskom tržištu. Veliki je plus što unutar tvrtke imaju vlastiti analitički laboratorij, vrhunske tehnologe te stručne i predane zaposlenike od kojih neki tamo rade već više od 20 pa čak i 30 godina što jamči kvalitetu svakog njihovog proizvoda.
KARLA fuži, pljukanci i šurlice, kao i ostatak nove KARLA linije kupcima su dostupni u rashladnim vitrinama trgovačkih lanaca poput Interspara, Kauflanda, Konzuma, Plodina i KTC-a, dok manji dio asortimana imaju Tommy, NTL, Studenac, Decentia, itd
Inspiraciju za ukusan ručak s finim pljukancima donosimo u nastavku, dok se mnoštvo ideja za brz i kvalitetan obrok nalazi u Karlinoj kuhinji.
1. Filete lososa posušite kuhinjskim ručnikom te začinite solju i paprom.
2. Na vruće ulje stavite peći filete lososa, sa svake strane 4-5 minuta (duže ako su fileti deblji).
3. Pečene filete stavite sa strane te ih narežite na manje komade.
4. Na tavu u kojoj ste pekli lososa dodajte malo ulja, a potom i očišćeni, oprani, posušeni, na tanke kolutiće narezani poriluk (bijeli i zeleni dio). Poriluk dinstajte desetak minuta dok ne uvene.
5. U međuvremenu skuhajte svježu tjesteninu prema uputama s pakiranja.
6. Dinstanom poriluku dodajte dio pečenog lososa, začine, šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina te ribani sir. Sve skupa izmiješajte i sjedinite na laganoj vatri.
7. Umiješate pljukance, a potom dodajte i ostatak lososa.
8. Ako je potrebno, možete dodati još malo vode za umak. Servirajte s parmezanom i svježim peršinom.
Link na foto/video recept: https://www.zitoproizvod.hr/blog/pljukanci-s-lososom-i-porilukom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....