Obavezno isprobajte ove hit recepte za jela s mesom gotove za svega pola sata

promo

Ne možete bez mesa za blagdane? Niste jedini. Meso je osnova blagdanskih ručkova, tradicija i običaj koji potječe iz vremena kada je meso bilo luksuz pa se pripremalo jednom tjedno. Najčešće su to bili nedjeljni ručkovi i bogatije blagdanske trpeze. Iako ono danas nije toliki luksuz (pa je i češće na kućnim jelovnicima), ne tako povoljne cijene natjerat će mnoge da dobro razmisle prije nego kupe kakav dobar komad, dovoljan za cijelu obitelj. I zato je sada jednako važno imati provjerene recepte za mesna jela, one koji će osigurati da kupljeno meso ima najbolji mogući okus.

Zbog toga donosimo dva hit recepta za mesne specijalitete gotove za svega pola sata kojima ćete lako započeti novu tradiciju mesnih blagdanskih obroka. Da, dobro ste pročitali: gotovih u samo trideset minuta. Zašto je to važno? Zna se da blagdansko razdoblje mnogima donosi i povećanu razinu tjeskobe. No ne mora biti tako. Ove godine započnite novu tradiciju i sebe stavite na prvo mjesto. Jedan trik je korištenje 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina ‘Quick & Easy‘ bez aditiva i konzervansa. Pomoći će da u blagdanima konačno uživate više, opušteni i zadovoljni.

image

promo

RECEPT: Kotleti u kremastom umaku sa špinatom i sušenim rajčicama

Sastojci za 4 porcije:

• 4 svinjska kotleta (600 g, debljine oko 2 cm)

• 1 žlica Kotányi Quick&Easy mješavine začina za kotlete

• 2 žlice ulja

• 30 g maslaca

• 2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog

• 1 žlica brašna

• 250 ml povrtnog temeljca

• 115 ml vrhnja za kuhanje

• 2 žlice sušenih rajčica

• 40 g parmezana, naribanog

• 100 g mladog špinata

Priprema:

  1. Kotlete prelijte 1 žlicom ulja i začinite Quick & Easy začinom za kotlete. Dobro utrljajte začin u meso.
  2. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatru i dodajte ostatak ulja i pola količine maslaca. Kad se maslac rastopio, dodajte kotlete i pecite oko 2 minute sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite kotlete na tanjur i pokrijte ih aluminijskom folijom kako bi ostali topli.
  3. U tavu dodajte ostatak maslaca, češnjak i brašno te pržite 2 minute. Ulijte temeljac neprestano miješajući kako se umak ne bi zgrušao. Dodajte vrhnje, sušene rajčice i parmezan te kuhajte 2 minute.
  4. Vratite kotlete u tavu zajedno sa sokovima koje su pustili i nastavite kuhati još 5 minuta. Ubacite špinat, promiješajte i pustite da krčka 2 minute. Maknite s vatre i poslužite uz prilog i salatu po želji.

image

promo

RECEPT: Lungić iz pećnice s kus-kus salatom

Sastojci za četiri porcije:

• 500 g svinjskog filea (lungića)

• 2 žlice maslinovog ulja

• 1/4 vrećice Kotányi Quick&Easy mješavine začina za svinjetinu

Kus-kus salata:

• 250 g kus-kusa

• 2 crvene jabuke

• 50 g grožđica

• 50 g lješnjaka

• 30 ml maslinovog ulja

• Sok i korica 1/2 limuna

• 1 žličica kopra, sitno sjeckanog

• Kotányi morska sol i crni papar, po ukusu

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lungić osušite papirnatim ubrusom, premažite maslinovim uljem i utrljajte mješavinu začina po mesu. Prebacite lungić u keramički pekač ili manji lim za pečenje te stavite u pećnicu i pecite 20-25 minuta. **
  2. Dok se lungić peče zakuhajte lonac vode i skuhajte kus-kus prema uputama na pakiranju. Ostavite ga da se ohladi.
  3. Jabuke operite, očistite i nasjeckajte na kockice. Lješnjake stavite u manju tavu i tostirajte na srednje jakoj vatri oko 3 minute. Prebacite ih na dasku i krupno nasjeckajte.
  4. Dodajte ulje, sok i koricu limuna, kopar, sol i papar u zdjelicu te dobro promiješajte. Ohlađeni kus-kus prebacite u veću zdjelu, dodajte jabuke, grožđice i lješnjake, prelijte pripremljenim dresingom i pomiješajte.
  5. Kad je lungić pečen izvadite ga iz pećnice, ostavite 2 minute na dasci, narežite na ploške debljine 1 cm te odmah poslužite uz kus-kus salatu.

** Vrijeme pečenja ovisi o veličini lungića

Ostale besplatne recepte za jela gotova u svega 30 minuta preuzmite na poveznici: https://www.kotanyi.com/hr/quick-easy/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 13:57