Sjajan uspjeh Enosophie na Decanter World Wine Awards

Vinarija Enosophia iz Feričanaca osvojila je pet srebrnih medalja na ovogodišnjem izdanju najvećeg vinskog natjecanja na svijetu – Decanter World Wine Awards. Znakovito je da su srebrne medalje otišle kompletnoj liniji Miraz, to jest za sva 4 vina koja se mogu naći u toj liniji, dok je peto srebro osvojeno s pjenušcem Memoria Brut Nature. Vina vinarije Enosophia iz Feričanaca dobila su još jednu potvrdu izvrsnosti, a što je još važnije kontinuiteta i pouzdanosti. Naime, baš sva vina iz premium linije ove vinarije osvojila su 90 i više bodova, čime su još jednom potvrdila da je Enosophia jedna od najpouzdanijih vinarija Hrvatske s čijim se vinima ne može pogriješiti.

image
Enosophia/PR
image
Enosophia/PR

“Više me veseli što su sva vina iz kolekcije Miraz, kao i naš pjenušac Memoria dobila visoka priznanja kao što je Decanter srebro za koje treba osvojiti preko 90 bodova, nego da je jedna etiketa dobila zlato, a druga broncu ili ostala bez medalje. Linije Miraz i Memoria su naše perjanice u koje ulažemo golemi trud i u vinogradu i u podrumu, sve kako bi izdvojili i odnjegovali ono najbolje što imamo. Zato me čini izuzetno ponosnim kad vidim da su stroge komisije magazina Decanter tu kvalitetu unisono prepoznale i nagradile. Mislim da naši kupci nakon ovakvih priznanja mogu biti spokojni i bez zadrške nastaviti kupovati naša vina, koja osim što imaju još jednu potvrdu najviše kvalitete, uvijek nude i poštene i pristupačne cijene.” izjavio je direktor vinarije Martin Kovačević.

image
Enosophia/PR
image
Enosophia/PR

Uspjeh je postignut u konkurenciji od preko 18.000 uzorka vina pristiglih iz cijelog svijeta, a od čega se samo iz Hrvatske natjecalo više od 600 vina.

image
Enosophia/PR

Nagrađena vina, Decanterovi suci osim što su ocijenili su i opisali kako slijedi:

image
Enosophia/PR

Memoria Brut Nature

(pjenušac dobiven klasičnom metodom od sorte rajnski rizling dozrijevan 48 mjeseci na vlastitim kvascima)

Ocjena: 92/100

Slojevit miris s orašastim i svježim citrusnim aromama i s autolitičkim notama u pozadini. U ustima harmonično, s vibrantnim kiselinama i mineralnom završetkom.

Miraz Frankovka 2019

Ocjena: 90/100

Bogato i ekspresivno vino. S aromama crnog ribiza, tamne čokolade i likoricije. Živo i vrlo pitko u ustima, s prilično dugim završetkom.

Miraz Cabernet Franc 2019

Ocjena: 90/100

Zrelo crno voće na nosu uz malo pečene paprike i s dodirom lista rajčice i duhana. Na nepcu harmonično i sasvim suho.

Miraz Syrah 2108

Ocjena: 92/100

Svježe arome crvenog voća na nosu, a u ustima punog bridećeg okusa, sa nešto slatkih začina poput vanilije u pozadini. Lijepe je punoće i strukturalne ravnoteže, kao i dugačke završnice.

Miraz Cuvee 2018 (50% cabernet sauvignon, 30% merlot, 15% frankovka, 5% cabernet franc)

Ocjena: 90/100

Obilne arome crvenog voća na nosu s cvjetnom nijansom u pozadini, kao i s notama finih začina. U ustima je prifinjeno i slojevito.

image
Enosophia/PR
image
Enosophia/PR
image
Enosophia/PR
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 13:20