UKUSNA GORUŠICA

RADIMO PRAVI DOMAĆI SENF: Napravite ga u pet stvarno jednostavnih koraka!

Senfu možete dodavati mnoštvo začina po želji, on nikako nije dosadan i jednoličan!
 Getty Images/iStockphoto

Dosta je senfa umjetno žute boje bez okusa! Napravite domaći i to na najjednostavniji mogući način. Pribavite kvalitetne sjemenke i prah gorušice, a ostalo je mačji kašalj. Ovog senfa ćete željeti napraviti zalihu!

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Količina: 250-300 ml senfa

Korak 1. Izaberite gorušicu

Trebat će vam 100 g mješavine sjemenki gorušice i praha gorušice. Dakle, 50 g sjemenki gorušice i 50 g praha gorušice. Možete odabrati crne sjemenke koje su vrlo ljute, smeđe sjemenke koje su ljute i žute sjemenke koje su blage. Sjemenke i prah gorušice možete kupiti u Harissi.

The ingredients and equipment for making mustard set agains a wooden work surface
Getty Images/iStockphoto

Korak 2. Izaberite najdraže alkoholno piće

Dodajte 60 ml vina, jabukovače ili piva (ili čak viskija). Ako ne volite alkohol u senfu možete ga zamijeniti običnom vodom.

Korak 3. Dodajte vodu i ocat

Dodajte 60 ml vode i 60 ml alkoholnog octa te smjesu ostavite da se namače oko 24 sata. Senf se mora namakati u tekućini kako bi se iz njega izvukla ljutina.

Korak 4. Budite kreativni s okusima

Dodajte 2 žličice soli, 2 žličice samljevenih sjemenki kima, 2 žličice šećera i 2 žličice majčine dušice. Tradicionalni začini koji se koriste u izradi senfa su med, majčina dušica, ružmarin, korijander i kim. Moderniji začini uključuju sve od čili papričice do sušenih brusnica zato se nemojte bojati biti kreativni!

mustard in glass bank and on a table
Getty Images/iStockphoto

Korak 5. Sve pomiješajte u blenderu

Sve dobro izmiksajte u blenderu i voila! Imate svoj domaći senf!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 03:11