Nema tog slastičara na svijetu koji ne voli u svojim kolačima koristiti bobičasto voće. Jagode, borovnice, ogrozd, ribiz, kupine... svaka bobica pršti vitaminima, bojom, svježim okusima, a i fotogenična je pa svaku slasticu u koju je želite dodati podiže i okusom i vizualno na neku drugu razinu. U tijeku je sezona kupina, barem ondje gdje grmovi ružovki nisu stradali od obilnih padalina koje su nas zadesile krajem srpnja i početkom kolovoza. No, čak i ako nemate uzgojnih, i divlje kupine imaju svoju draž. One su nešto sitnije, ali karakterističnog, pomalo kiselkastog okusa za razliku od uzgojnih, i također će se lijepo uklopiti u recepte koje smo s vama podijelili. Bez obzira na to koji se odlučili isprobati - slastice po receptima naše suradnice Slavice Šagolj ili vlasnice slastičarnice Amelie Žakline Troskot, pripremite se, brzo će nestati!
Uzmite si vremena, napravite dobro kuhano tijesto, a zatim ga punite jednostavnom kremom od vanilije i kupinama
Za choux tijesto (kuhano tijesto) trebat će vam:
170 g glatkog brašna
žličica šećera
prstohvat soli
120 g maslaca
125 ml vode
125 ml mlijeka
4 jaja (veličine L)
Za posipanje:
150 g listića badema
50 g šećera u prahu
Za kremu:
250 ml mlijeka
3 žumanjka
60 g šećera
1 vanilin šećer
13 g glatkog brašna
12 g gustina
Dodatno:
250 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
250 g kupina
Pripremu pronađite ovdje.
Kupina omotana kokosom po receptu Žakline Troskot
Za biskvit će vam trebati:
300 g maslaca
250 g šećera
4 jaja
275 g brašna
5 g praška za pecivo
50 g kokosova brašna
50 g prženih badema (sjeckanih)
Za confit od kupina:
400 g kupina
190 g smeđeg šećera
½ mahune vanilije
korica od 2 limuna
16 g gustina
Za mousse od kokosa:
220 g mlijeka od kokosa
150 g bijele čokolade
3 g korice limete
670 g slatkog vrhnja
35 g likera s aromom kokosa
8 listića želatina
Pripremu pronađite ovdje.
Dvobojna torta s kremom od sira i jogurta i kupinama
Napravite brzu podlogu, dodajte dio kreme, a zatim u drugi dio umiješajte slatki pire od kupina. Jednostavnije ne može
Za podlogu će vam trebati:
150 g integralnih keksa
50 ml otopljenog maslaca
1 žlica meda
Za kremu:
250 g svježeg sira
3 čašice čvrstog jogurta
4 vanilin šećera
70 g šećera
250 ml vrhnja za šlag
1 vrećica želatine
Za 100 g pirea od kupina:
200 g svježih kupina
2 žlice smeđeg šećera
malo limunova soka
Pripremu pronađite ovdje.
Imamo recept za domaće vučeno tijesto i najslađi nadjev od omiljenog bobičastog voća
Za tijesto će vam trebati:
400 g glatkog brašna
žličica soli
50 ml suncokretova ulja
200 ml mlake vode
Za nadjev:
200 g kupina
200 g borovnica
150 g crnog ribizla
150 g ogrozda
100 g šećera
2 vanilin šećera
3 - 5 žlice krušnih mrvica
žličica cimeta
Za premazivanje:
150 g otopljenog maslaca
Za posipavanje:
50 g šećera u prahu
Pripremu pronađite ovdje.
Napravite tijesto, a zatim ga kombinirajte s miksom bobičastog voća i bademovim brašnom
Za tijesto će vam trebati:
250 g omekšalog maslaca
3 žumanjka
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice vrhnja
1 prašak za pecivo
450 g glatkog brašna
Za nadjev:
100 g kupina
200 g borovnica
100 g ogrozda
100 g crnog ribizla
50 g grožđica
150 g bademova brašna
100 g smeđeg šećera
1 vanilin šećer
prstohvat kardamoma u prahu
Pripremu pronađite ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....