Lagano i brzo gotovo

Ako ga ovako pripremite, losos nikad neće biti suh, ali će biti sladak i poželjet ćete komad više

 Magone/Getty Images/istockphoto
Izazovno je pripremiti ribu a da je ne presušimo, baš je zato važno paziti na njezinu pripremu, a uz ovu, to vam se teško može dogoditi

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 3-4

LOSOS RAŽNJIĆI

Trebat će vam:

3-4 fileta lososa
1 glavica luka
1 tikvica
drugo povrće prema želji
1 žličica meda
5-6 žlica maslinova ulja
prstohvat češnjaka u prahu
sol i papar

Priprema:

Pomiješajte med, maslinovo ulje, češnjak u prahu, sol i papar pa u tu smjesu ubacite losos koji ste narezali na kockice. Povrće također narežite na kockice. Štapiće za ražnjiće smočite pa na njih redajte ribu i povrće (tikvice prethodno možete posoliti i pustiti da odstoje i puste vodu, pa ih prebrisati papirnatim ubrusima), sve dok ih ne popunite. Ispecite na tavi dok riba nije gotova. Poslužite uz krumpir ili drugi prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 08:22