Dobra ideja

Ako izbjegavate klasično pohanu piletinu jer vam je premasna, ovi hrskavi prutići će vas oduševiti

 Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto

Priprema: 15 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

600 g pilećih prsa
50 g brašna
80 g panko krušnih mrvica
1 žlica maslaca
30 g ribanog parmezana
1 jaje
2 žlice mlijeka
1 žličica paprike
sol i papar
½ žličice češnjaka u prahu

image
Tatiana Volgutova/Getty Images

Priprema:

Otopite veliku žlicu maslaca u tavi na srednjoj vatri i umiješajte panko mrvice, pržite ih dok ne postanu zlaćane pa maknite s vatre.

Zagrijte pećnicu na 200 °C.

U posudi pomiješajte žličicu paprike i soli, češnjak u prahu i papar. Poredajte tri velike zdjele.

U prvoj pomiješajte brašno sa žličicom pripremljene mješavine začina. U drugoj pomiješajte razmućeno jaje s dvije žlice mlijeka. U trećoj pomiješajte krušne mrvice s parmezanom i ostatkom mješavine začina.

Piletinu sobne temperature narežite na trakice.

Umočite meso redom u brašno, zatim u jaje i na kraju u krušne mrvice, pazeći da ih u potpunosti prekriju.

Rasporedite meso na lim za pečenje, po mogućnosti podignute na rešetku, ako je imate, pošpricajte uljem i stavite u pećnicu na 15-20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju i ne postane hrskavo.

Stavite na rešetku za hlađenje nekoliko minuta prije posluživanja uz umak i salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 09:32