Brizle na azijski
brizle
kukuruzni škrob
1 žlica svinjske masti
1 žlica usitnjenog svježeg đumbira
1 žlica usitnjenog češnjaka
2 mlada luka
1 svježi čili
2 žlice soja sosa
1 žlica javorova sirupa
2 žličice sezamova ulja
1 žlica svinjske masti
Brizle operite te očistite od opne. Nasijecite ih na manje komade te uvaljajte u kukuruzni škrob. U tavu dodajte mast te nasjeckani đumbir i češnjak pa dinstajte nekoliko minuta. Dodajte brizle i pecite sve još 3-5 minuta. Dodajte mladi luk i čili. Zalijte soja sosom i javorovim sirupom. Neka se umak malo izreducira pa dodajte sezamovo ulje i poslužite.
Brizle na francuski
brizle
brašno
1 žlica ghee maslaca
1 svežanj medvjeđeg luka
1 svežanj peršina
2 žlice maslaca
sol
Brizle operite pa očistite od opne. Nasijecite ih na manje komade te uvaljajte u brašno. Na tavu stavite ghee, a kada se masnoća zagrije, dodajte brizle, pecite 3-5 minuta, ovisno o veličini kockica. Izvadite brizle i očistite tavu. Dodajte u tavu dvije žlice maslaca, medvjeđi luk i peršin. Dinstajte nekoliko minuta te dodajte pečene brizle. Promiješajte, posolite i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....