Trebat će vam:
500 g raviola
1 luk
400 g mljevene junetine
1 mrkva
1 komad korijena celera
100 ml vina
100 ml pelata
3 režnja češnjaka
mozzarella
sol i papar
lovorov lis
svježi bosiljak
maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada se zastakli, dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i meso. Pirjajte dok meso ne poprimi boju pa dodajte ribanu mrkvu i celer. Pirjajte 5 minuta, a zatim dodajte vino.
Kuhajte dok alkohol ne ispari, začinite soli i paprom, timijanom, ubacite lovorov list i pelate. Kuhajte još 40 minuta.
Za to vrijeme skuhajte i raviole i ubacite ih u posudu za pečenje. Dodajte mesni umak, sve dobro pomiješajte i pospite mozzarellom. Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta dok se sir ne otopi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....