Zaboravite mljeveno

Ako ste ljubitelj tikvica, ove punjene lađice će vas oduševiti, jer su slasne i tople i hladne

Glavni sastojak ovog jela je piletina, lijepo aromatizirana u povrću s kojim je pirjamo prije punjenja mnogima omiljenih ljetnih plodova

Ovog ljeta biramo lagana, ukusna, ali i zdravija jela, stoga smo im posvetili serijal članaka, za koje nam je u kuhinji iskusna i maštovita Ana Antunović već podijelila nekoliko recepata.

Nakon što nam je pokazala kako pravilno tranširati pile te kako iskoristiti dobivene komade mesa, a zatim otkrila i marinade bez kojih kod nje ne može proći niti jedan roštilj, ova mlada poduzetnica koja za svoj gušt kreira sadržaj na Instagram stranici @kuhana_i_pecena, donosi nam još jedan dobar recept za jelo s piletinom.

image
Vanesa Pandžić/Cropix

Naime, kad ne iskoristi cijelo pile kako bi ga cijelog ispekla po provjereno dobrom receptu s pivom ili ne "odjene" u cornflakes za hrskave prutiće bez korištenja ulja, Ana piletinu koristi kako bi obogatila tortilje. U njezinoj izvedbi one podsjećaju na kakav grčki recept, ukusne su i slasne, idealno začinjene i, svi koji smo ih probali bismo se složili - odlična su ideja za ove vruće dane.

A kad smo već kod vrućih dana, prijaju nam jela koja se mogu jesti topla i hladna. Jedno od njih je i Anin novi recept, onaj za punjene tikvice u kojem ne koristi mljeveno meso, već bira piletinu. Rezultat je mekano i sočno meso, te ukusno povrće i žitarica kao prilog.

"Kao dijete koje je odraslo na farmi, iznimno cijenim konstantnu kvalitetu mesa, pa je moj jedini izbor Međimursko pile jer to i dobijem u svakom pakiranju", objašnjava nam Ana. Kako ga priprema možete pogledati u videu, a recept potražite u nastavku.

image
Vanesa Pandžić/Cropix

TIKVICE PUNJENJE POVRĆEM, KUS KUSOM I PILETINOM

Trebat će vam:

200 g pilećih prsa, Međimursko pile
4 tikvice
1 šalica kus kusa
1 paprika
1 luk
1 rajčica
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar po ukusu
100 g naribanog kozjeg ili drugog sira, po želji

image
Vanesa Pandžić/Cropix

Priprema:

image
Vanesa Pandžić/Cropix

KORAK 1. Tikvice prepolovite po dužini i izdubite lađice, tako da sredinu tikvice uklonite žlicom kako biste napravili prostor za punjenje.

image
Vanesa Pandžić/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix

KORAK 2. Papriku, rajčicu i luk nasjeckajte na kockice približno iste veličine. Nasjeckajte i češnjak.

image
Vanesa Pandžić/Cropix

KORAK 3. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte crveni luk i češnjak te ih pržite dok ne postanu staklasti. Zatim dodajte ostalo povrće i pržite 5 minuta dok ne omekša.

image
Vanesa Pandžić/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix

KORAK 4. Dok se povrće pirja, na kockice narežite i piletinu te je začinite soli, paprom i maslinovim uljem.

image
Vanesa Pandžić/Cropix

KORAK 5. Dodajte piletinu povrću i pržite još desetak minuta. Začinite po želji.

KAKO SKUHATI KUS KUS

U loncu zakuhajte 1 šalicu vode s malo soli. Maknite lonac s vatre, dodajte kus kus i pokrijte poklopcem. Ostavite da stoji 5 minuta, zatim ga razdvojite vilicom.

image
Vanesa Pandžić/Cropix

KORAK 6. Kad je piletina gotova, umiješajte u povrće i meso kus kus, pa tom smjesom punite izdubljene tikvice.

image
Vanesa Pandžić/Cropix

KORAK 7. Napunjen tikvice posložite u lim za pečenje, pa ih pospite, naribanim sirom.

image
Vanesa Pandžić/Cropix

KORAK 8. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na opciji ventilatora 20-25 minuta.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Perutnine Ptuj - PIPO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2024 09:50