NOVI HIT

Ako u jelima ne volite koristiti sirova jaja, a jede vam se domaća majoneza, ovaj recept bi vam se mogao svidjeti

Ekipa na društvenim mrežama sada masovno radi majonezu od kuhanih jaja, evo kako

U posljednje vrijeme naletjeli smo na nekoliko video recepata za majonezu, ali s kuhanim jajima. Iako smo pobornici klasike i volimo je raditi po klasičnom receptu sa sirovim jajem, ova opcija čini nam se dobrom idejom ako nam, primjerice, ostane kuhanih jaja i nemam drugih ideja kako ih potrošiti ili ako majonezu odlučimo pripremiti za kakvo ljetno druženje ili je ubaciti u salatu koju ćemo poslužiti uz roštilj. Sirova jaja i visoke temperature baš i ne idu zajedno pa smo odlučili istražiti kakva je zapravo to majoneza i kako se radi.

image
Liudmila Chernetska/Getty Images

Za pripremu će vam trebati 3 kuhana jaja, oko 120 do 130 mililitara ulja, jedna i pol žlica limunova soka i žličica senfa. Koristiti možete ulje po želji. U slučaju da želite neutralniji okus, koristite suncokretovo ulje, a u slučaju da želite da se osjeti aroma maslinova ulja, koristite, logično, maslinovo ulje. Kombinaciji sastojaka dodati možete i druge namirnice, poput začinskog bilja ili malo čilija u prahu, ako želite da majoneza bude aromatična ili samo blago ljutkasta.

image
Welcomeinside/Getty Images/istockphoto

Sve što vam preostaje jest kuhana jaja ubaciti u dulju i visoku posudu, dodati ulje, limunov sok i senf te druge dodatke po želji i izblendati štapnim mikserom. U manje od jedne minute dobit ćete kremastu majonezu koju zatim možete koristiti kao dodatak sendvičima, salatama ili drugim jelima. Ostatak uvijek možete spremiti u hladnjak i koristiti po potrebi, ali pripazite da to ne bude dulje od 5 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:39