Isprobajte nešto novo

Ako vam se baš i ne jede meso, pripremite ove bogate popečke, ukusni su i topli i hladni

 A_lein/Getty Images/istockphoto
Neka jela jednostavno ne možeš ne voljeti, a to su zasigurno popečci u svim njihovim izvedenicama, danas ih radimo od batata i kelja

Priprema: 40 minuta • Pečenje: 40 minuta • Porcija: 2 - 4

Priprema:

  • 2 srednja batata
  • maslinovo ulje
  • 2 šalice smrznutog kelja
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 2 žlice brašna od sjemenki lana
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • 1 žličica morske soli
image
A_lein/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Batat prerežite po dužoj strani, lagano premažite maslinovim uljem i položite prerezanu stranu na lim za pečenje. Pecite oko 35 minuta dok sasvim ne omekšaju. Izvadite ih van i ostavite sa strane.

Kada se batat dovoljno ohladi da ga možete dirati, izdubite meso i odvojite ukupno 400 grama. Prebacite u srednju posudu za miješanje i zgnječite vilicom.

U međuvremenu zagrijte žlicu maslinovog ulja u tavi. Dodajte kelj, čili u prahu i dimljenu papriku. Pirjajte dok kelj potpuno ne uvene, dok tekućina ne ispari, a začini zamirišu. Prebacite u zdjelu s batatom.

U drugoj posudi pomiješajte mljevene lanene sjemenke s dvije žlice vode dok se potpuno ne sjedine pa ostavite sa strane pet minuta.

Kad lan postane želatinast, prebacite u zdjelu s keljom i batatom. Dodajte krušne mrvice i sol dok se suhi sastojci dobro ne sjedine s povrćem.

Drugi lim obložite papirom za pečenje i malo premažite uljem. Podijelite tijesto i oblikujte popečke. Rasporedite ih po obloženom limu za pečenje. Prebacite u pećnicu i pecite oko pola sata dok se popečci ne osuše i ne dobiju lijepu smeđu koricu na dnu. Okrenite i vratite u pećnicu na još 10 minuta.

Poslužite odmah uz željeni umak za umakanje ili zamrznite za kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 19:15