Trebat će vam:
450 g očišćenih škampa
10 ml maslinova ulja
1 žličica začinske mješavine prema želji
sol i papar prema ukusu
1 velika glavica rimske salate
30 g naribanog parmezana
120 g krutona
190 g majoneze
4 fileta inćuna
2 režnja češnjaka
15 ml soka od limuna
1 žličica dijon senfa
¼ žličice mljevenog crnog papra
20 g ribanog parmezana
Priprema:
U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje pa dodajte meso škampa, začinite ga omiljenom začinskom mješavinom te solju i paprom. Pecite škampe dvije minute sa svake strane ili dok meso ne postane neprozirno. Izvadite ih iz tave i ostavite da se potpuno ohlade. Napravite preljev za salatu tako da u zdjeli pjenjačom pomiješate majonezu, usitnjene i pasirane inćune, dobro usitnjeni češnjak, limunov sok, senf, papar i parmezan. Salatu nasjeckajte ili natrgajte na komade veličine zalogaja. U velikoj zdjeli pomiješajte salatu s preljevom, dodatnim parmezanom i krutonima. Miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine pa rasporedite škampe po salati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....