Najjednostavniji recept

Ako volite jela na žlicu, a često nemate vremena, isprobajte ovo varivo s krumpirom i kobasicama

 Lauripatterson/Getty Images
Ovo varivo ne zahtjeva dugu pripremu i kuhanje, pa je idealno za sve one koji vole pojesti tanjur domaćeg kuhanog jela

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

1 luk
2 srednja krumpira
3 mrkve
2 para kobasica
1 lovorov list
1 žličica timijana
1 žličica crvene mljevene paprike
sol i papar
ulje ili mast
voda ili temeljac prema želji

Priprema:

Na masnoći najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte na kockice nasjeckani krumpir i mrkvu, a zatim i kolutiće kobasice. Začinite timijanom, lovorovim listom, crvenom paprikom, soli i paprom. Dodajte vode ili temeljca toliko da pokrije sastojke, i kuhajte na srednjoj vatri dok mrkva i krumpir ne omekšaju. Prema potrebi dodajte još tekućine i začina. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. listopad 2024 17:44