PROBAJ NEŠTO NOVO

Ako volite kimchi, ove palačinke ćete obožavati, jednostavne su za pripremu i preukusne

 Berislava Picek/Cropix
Kimchi uopće nije teško pripremiti, trebat će vam nejodirana sol, gochujang začin ili pasta, kineski kupus, daikon, mrkva i - vrijeme

Za dva velika komada trebat će vam:

120 g brašna

190 g krumpirova škroba

žličica soli

150 g narezanog kimchija

250 ml tekućine od kimchija*

6 žlica vode

2 mlada luka

biljno ulje

tostirani sezam

Za umak:

2 žlice umaka od soje

2 žlice vode

2 žličice rižina octa

2 žličice šećera

1 žličica sezamova ulja

Priprema:

U posudi pomiješajte brašno, krumpirov škrob i sol. Dodajte narezane listove kimchija, usitnjeni mladi luk, tekućinu od kimchija i vodu pa izmiješajte dok ne dobijete gustu smjesu. U tavi zagrijte malo biljnog ulja, a zatim izlijte pola kimchi smjese koju žlicom raširite po tavi. Pecite nekoliko minuta, a zatim pomoću lopatice preokrenite i pustite da se zapeče i s druge strane. Pečenu palačinku stavite na toplo dok ne ispečete i drugu. Dok čekate, pomiješajte sve sastojke za umak. Kimchi palačinke najbolje su tople, premažite ih s malo umaka, posipajte sezamom i odmah poslužite.

Savjet!

Ako nemate dovoljno tekućine od kimchija, možete pomiješati vodu s dvije žlice umaka od soje i žlicom korejske čili paste zvane gochujang, no pažljivo, kako biste dozirali ljutinu baš po svom ukusu.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 08:33