Trebat će vam:
1 poriluk
3 blitve
3 šake špinata
2 režnja češnjaka
1 žličica kumina
1 žličica suhog timijana
1 žlica kiselog vrhnja
voda ili temeljac (prema potrebi)
sol i papar
4 - 8 jaja
ulje
maslac
1 mladi luk
Priprema:
U većoj posudi, koja može i u pećnicu, najprije zagrijte žlicu ulja i žlicu maslaca. Pustite da se otopi, pa dodajte sitno nasjeckani poriluk. Pirjajte 5 minuta na laganoj vatri, a zatim dodajte protisnuti češnjak. Dodajte malo vode ili temeljca, začinite kuminom, timijanom, soli i paprom. Nakon minute ubacite i oprane pa nasjeckane blitvu i špinat. Pirjajte minutu pa maknite s vatre. Sve dobro pomiješajte i dodajte žlicu kiselog vrhnja koje ste pomiješali s malo temeljca ili vode, tek toliko da ga pretvorite u umak. Još jednom pomiješajte i na površini razbijte jaja. Prekrijte folijom i stavite u pećnicu na 200 °C na 10-15 minuta ili dok jaja nisu pečena kako vama najbolje odgovara. Posljednjih pet minuta maknite foliju. Na kraju možete još malo poprskati maslinovim uljem i posipati sitno nasjeckanim mladim lukom. Poslužite uz kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....