BOGATO I KREMASTO

Ako volite tjesteninu sa sirom, onda će vam se ova s čak pet različitih vrsta sireva posebno svidjeti

 Mariha-kitchen/Getty Images
Gorgonzola, mozzarella, parmezan, gauda i cheddar zvijezde su ovog kremastog jela

Trebat će vam:

150 g tjestenine

40 g gorgonzole

40 g mozzarelle

40 g cheddara

40 g parmezana (ribani)

40 g gaude

150 ml vrhnja za kuhanje

1 žlica maslaca

1/2 žlice brašna

1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)

Sol i papar po ukusu

Prstohvat muškatnog oraščića

Svježi bosiljak ili peršin za ukrašavanje

Priprema:

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. U tavi otopite maslac, dodajte češnjak i kratko pržite. Umiješajte brašno i miješajte minutu. Postupno dodajte vrhnje uz stalno miješanje dok ne dobijete kremasti umak.

Dodajte gorgonzolu, mozzarellu, cheddar, gaudu i pola parmezana, miješajte dok se sirevi ne otope. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Pomiješajte tjesteninu s umakom, stavite u vatrostalnu posudu, pospite preostalim parmezanom. Pecite na 200 °C 10-15 minuta, dok ne postane zlatno-smeđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 10:21