U SPOMEN VELIKOM CHEFU

ANDREJ BARBIERI: Crna palenta sa sipom

 Željko Grgić / HANZA MEDIA
U spomen na velikana hrvatske gastroscene, koji je jako volio pučku kuhinju, donosimo recepte koje je kreirao prije desetak godina u Wine&tapas baru Skalinada

15 dag palente
50 dag očišćene sipe
20 dag repova kozica
10 dag mladog kozjeg sira
1 luk
1 režanj češnjaka
15 dag sira grana padano
1 čaša bijelog vina
1 čašica prošeka
1 list lovora
sipino crnilo

Željko Grgić / HANZA MEDIA

Napraviti umak od sipe tako što ćete dugo dinstati usitnjeni luk. Na luk dodati meso sipe narezano na kockice. Zaliti prošekom. Kad ispari, zaliti bijelim vinom i podlijevati vodom dok meso sipe ne omekša. Posoliti, popapriti te dodati list lovora. U pola inače potrebne količine vode skuhati palentu, dodati umak od sipe, začiniti češnjakom i peršinom te kuhati dok palenta ne bude skuhana i srednje gusta. Začiniti naribanim sirom grana padano i energično miješati. Servirati sa zapečenim repovima kozica i žličnjakom kozjeg sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 09:43