TORTA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI

APSOLUTNA KRALJICA STOLA: Čokoladna torta sa šumskim voćem koja oduševljava!

 Neja Markičević / Hanza Media
Maline, kupine, borovnice, ribizli, jagode... mješavinu bobičastog voća iskoristite za slastice koje će vas oduševiti!

Trebat će vam:

6 jaja
220 g šećera
350 g tamne čokolade
75 g oštrog brašna
4 žlice kakao praha
4 žlice likera od trešnje

Krema:

200 g mascarpone sira
150 g bijele čokolade
400 g jagoda
100 g malina
100 g kupina

Posip:

krokant (uprženi komadići lješnjaka)
50 g narezane čokolade na komadiće

Zagreb, 010616. Kolaci sa bobicastim vocem i tresnjama. Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Zagrijte pećnicu na 180°C i namastite pleh. Pripremite biskvit ako da jaja miksate oko pet minuta dok ne postanu blijeda i kremasta. Zatim dodajte šećer pa nastavite miksati, a u međuvremenu otopite 200 g tamne čokolade koju ćete potom umiješati u smjesu s jajima. Lagano umiješajte i brašno i kakao prah pa sve zajedno pomiješajte, izlijte u namašten pleh i pecite kojih 25 minuta. Zatim sve natopite likerom od trešanja. Mascarpone pomiješajte s otopljenom bijelom čokoladom pa je nemarno rasporedite po biskvitu. 50 g čokolade otopite i prelijte žlicom po torti. Poslažite voće, komadiće naribane čokolade i krokant.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 22:11