Trebat će vam:
6 jaja 220 g šećera 350 g tamne čokolade 75 g oštrog brašna 4 žlice kakao praha 4 žlice likera od trešnje |
Krema:
200 g mascarpone sira 150 g bijele čokolade 400 g jagoda 100 g malina 100 g kupina |
Posip:
krokant (uprženi komadići lješnjaka) 50 g narezane čokolade na komadiće |
Zagrijte pećnicu na 180°C i namastite pleh. Pripremite biskvit ako da jaja miksate oko pet minuta dok ne postanu blijeda i kremasta. Zatim dodajte šećer pa nastavite miksati, a u međuvremenu otopite 200 g tamne čokolade koju ćete potom umiješati u smjesu s jajima. Lagano umiješajte i brašno i kakao prah pa sve zajedno pomiješajte, izlijte u namašten pleh i pecite kojih 25 minuta. Zatim sve natopite likerom od trešanja. Mascarpone pomiješajte s otopljenom bijelom čokoladom pa je nemarno rasporedite po biskvitu. 50 g čokolade otopite i prelijte žlicom po torti. Poslažite voće, komadiće naribane čokolade i krokant.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....