Punjenje u ovim pečenim paketićima može biti raznoliko; od krumpira, povrća, žitarica do mesa svih vrsta. Najčešće se rade u obliku trokuta, ali ako je vama jednostavnije stvoriti drugačiji oblik, pustite mašti na volju. Pečeno hrskavo tijesto i ukusna svinjetina žude za malčice jačim i aromatičnijim pivama punijeg okusa, poput The Garden Brewery stouta, a mogao bi proći i malo lakši Midnight Bell dark ale. The Garden Brewery stout, Midnight Bell dark ale ili Spitfire kentish ale će savršeno ljubiti i divljač, kamenice (pohane!) te čokoladnu tortu i burgere.
Trebat će vam (za 21 samosu):
250 g mljevene svinjetine 7 listova tijesta za savijače 1 glavica luka 4 češnja češnjaka sol, papar šaka korijandera maslinovo ulje 2 žlice curry paste |
Priprema:
Luk sitno nasjeckajte. Na tavu ulijte maslinovo ulje, zagrijte ga i dodajte luk. Dinstajte par minuta. Dodajte protisnute češnjeve češnjaka. Dodajte i mljevenu svinjetinu te sve posolite i popaprite. Zatim dodajte curry pastu i sjeckani korijander. Pržite još koju minutu i dobro ohladite. Svaku koru za savijače prerežite na tri dijela, premažite maslinovim uljem, dodajte nadjev od mesa i motajte u trokutiće. Kad dođete do kraja, rub premažite s malo vode ili bjelanjka i samosu dobro zatvorite. Na protvan stavite papir za pečenje, poredajte samoze te ih pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva ili dok ne porumene.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....