HRANA KOJA LJUBI PIVO

Aromatične samose sa svinjetinom

 Getty Images/iStockphoto
Samose su iznimno popularne na indijskom potkontinentu, a od sada neka postanu popularne i na vašem jelovniku!

Punjenje u ovim pečenim paketićima može biti raznoliko; od krumpira, povrća, žitarica do mesa svih vrsta. Najčešće se rade u obliku trokuta, ali ako je vama jednostavnije stvoriti drugačiji oblik, pustite mašti na volju. Pečeno hrskavo tijesto i ukusna svinjetina žude za malčice jačim i aromatičnijim pivama punijeg okusa, poput The Garden Brewery stouta, a mogao bi proći i malo lakši Midnight Bell dark ale. The Garden Brewery stout, Midnight Bell dark ale ili Spitfire kentish ale će savršeno ljubiti i divljač, kamenice (pohane!) te čokoladnu tortu i burgere.

Trebat će vam (za 21 samosu):

250 g mljevene svinjetine
7 listova tijesta za savijače
1 glavica luka
4 češnja češnjaka
sol, papar
šaka korijandera
maslinovo ulje
2 žlice curry paste

Plate vegetarian samosas on gray background
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Luk sitno nasjeckajte. Na tavu ulijte maslinovo ulje, zagrijte ga i dodajte luk. Dinstajte par minuta. Dodajte protisnute češnjeve češnjaka. Dodajte i mljevenu svinjetinu te sve posolite i popaprite. Zatim dodajte curry pastu i sjeckani korijander. Pržite još koju minutu i dobro ohladite. Svaku koru za savijače prerežite na tri dijela, premažite maslinovim uljem, dodajte nadjev od mesa i motajte u trokutiće. Kad dođete do kraja, rub premažite s malo vode ili bjelanjka i samosu dobro zatvorite. Na protvan stavite papir za pečenje, poredajte samoze te ih pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva ili dok ne porumene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 19:23