Trebat će vam:
6 artičoka 400 g boba 400 g graška 200 g pršuta vezica peršinova lista 5 žlica krušnih mrvica 5 češnjeva češnjaka sol papar maslinovo ulje 2 dl bijelog vina limun |
Priprema:
Artičoke očistiti tako da im se uklone vanjske, tvrđe latice, a gornji dio odreže. Stabljiku oguliti i narezati na manje komade. Nakapati ih limunovim sokom da ne potamne. Pomiješati krušne mrvice s nasjeckanim češnjakom i peršinovim listom. Tom mješavinom napuniti artičoke tako da prstima odvajate latice i lagano ugurate malo smjese u svaki otvor. Nasjeckati na sitnije pršut pa i njega dodate među listove, ako vam ispada van, nije bitno, sve će se na kraju zajedno spojiti u loncu. U lonac staviti bob, grašak i narezanu stabljiku pa na povrće poslagati artičoke. Ako vam je ostalo smjese, rasporediti je u loncu između artičoka, a isto učinite i s pršutom. Zaliti maslinovim uljem i uliti vode toliko da dođe gotovo do vrha artičoka, ali ne preko njih jer one ne smiju plivati u vodi. Uliti i malo vina, a na pola kuhanja doliti ostatak vina. Kuhati oko 45 minuta do sat vremena, ovisno o veličini artičoka. Posoliti i popapriti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....