Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3 patlidžana
- 100 g tahini paste (tj. paste od sezama)
- 3 režnja češnjaka
- 2-3 jušne žlice soka limuna
- 2 jušne žlice maslinova ulja
- prstohvat mljevenog kumina
- sol
- 2 jušne žlice sitno sjeckanog lista peršina
- 50 ml čvrstog jogurta
Priprema
1. korak
Patlidžane operite, malo probodite vilicom i zamotajte u foliju te stavite na pleh za pečenje. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva.
2. korak
Kad su patlidžani omekšali izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade, a zatim im odstranite kožu i koštice.Meso pomiješajte s limunovim sokom, češnjakom, tahini pastom, maslinovim uljem dok ne omekšaju (pola sata).
3. korak
Sve pomiješajte i usitnite u kuhinjskom blenderu. Na kraju posolite, dodajte kumin i peršin.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....