Bakalar na gulaš

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 5

Sastojci

  • 750 g bakalara
  • 1,5 kg krumpira
  • 0,5 dl maslinova ulja
  • 5 dag luka
  • 15 dag pelata
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 češanj češnjaka
  • peršin
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Suhi bakalar namočite 24 sata ranije te dva puta promijenite vodu. Ocijedite ga i kuhajte oko sat vremena.

2. korak

Kuhani bakalar očistite od kosti i usitnite na manje komade. Približno 1 dl vode od kuhanog bakalara zadržite kao temeljac.

3. korak

Na maslinovu ulju popržite sitno nasjeckan luk i češnjak dok ne postanu kremasti. Dodajte kuhani bakalar, krumpir narezan na ploške, pelate, temeljac od bakalara, 1 dl bijelog vina, peršin, lovorov list, sol, papar te sve zajedno kuhajte 30 minuta.

Tradicionalnim bakalar “na crveno” možete učiniti malo zanimljivijim ako umjesto krumpira upotrijebite tjesteninu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 08:36