Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 50 g omekšalog maslaca
- 1 žlica meda
- 1/3 žličice muškatnog oraščića
- 1/2 žličice začina za medenjake
- 1/2 žličice cimeta u prahu
- 50 g grožđica
- 50 g sušenog ribiza
- 50 g arancina ili limuncina (kandirane narančine ili limunove korice)
- 1 žlica tamnog ruma
- 300 g lisnatog tijesta
- 1 umućeno jaje
- 3 žlice šećera
Priprema
1. korak
Pećnicu stavite grijati na 180°C. Pleh obložite papirom za pečenje. Pomiješajte maslac, sušeno i kandirano voće, začine, med i rum. Lisnato tijesto razvucite u pravokutnik te ga nožem podijelite/narežite na 15 jednakih kvadrata. Na sredinu svakog kvadrata stavite malo nadjeva od sušenog voća, preklopite kao raviol te rubove pritisnite vilicom kako nadjev ne bi curio tokom pečenja.
2. korak
Premažite pogačice sa umućenim jajem, pospite šećerom te zarežite površinu tijesta 2-3 puta. Pecite oko 25-30 minuta dok ne dobiju zlaćanu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....