U kuhinji omiljene zagrebačke gastro lokacije Broom 44 na Dolcu, sinoć je predstavljen osvježeni izgled 24 Kitchen kanala uz proslavljenog hrvatskog chefa, Davida Skoku.
Kao prvi domaći kuhar na najpoznatijem europskom gastro kanalu, Skoko je ušao u društvo celebrity chefova kao što su Gordon Ramsey i Jamie Oliver, o čemu je, kako sam priznaje, mogao samo sanjati.
‘Dobio sam nevjerojatnu priliku da predstavim domaća jela puno šire od hrvatskih granica i to mi je otvorilo brojne nove mogućnosti u ovome poslu, koji je ujedno i moj život‘, kaže Skoko.
Kao što i ostali kuhari u emisijama 24 Kitchena nastoje promovirati lokalna jela kroz koja ujedno promoviraju i kulturu svoje zemlje, tako i Skoko bira lako dostupne namirnice za svoje gastro rapsodije. Ovaj put nam je ribarev sin pripremio novi recept s ražom i palentom
Raža u toču s hrskavom palentom i kremom od kukuruza šećerca
Recept za 4 osobe
Sastojci:
1kg Krila raže
200 g palente
200 g kukuruza šećerca u zrnu
2 lista raštike
500 g luka
300 g korjenastog povrća
250 ml mlijeka
100 g maslaca
200 ml vina
150 ml maslinovog ulja
250 ml ulja za prženje
50 ml brandyja
sol
papar
50 ml soja sosa
ružmarin
lovor
1 čajna žličica kurkume
Priprema:
Otkostite meso raže i zarolajte filete. Skuhajte palentu unaprijed da se ohladi, pa ju ohlađenu narežite i pržite u ulju dok ne dobije hrskavu koricu.
Od ostataka raže i narezanog korjenastog povrća, lovora i ružmarina (po želji) napravite temeljac tako da prvo pet minuta zapržite sve sastojke i deglazirate ih s brendijem. Podlijte s 500 ml vode, dodajte soja-sos i kuhajte 15 minuta.
Kratko prokuhati šećerac u mlijeku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....