HRSKAVE SRDELE
srdele krušne mrvice bjelanjak |
Srdele očistiti od glave i kosti te ih posušiti na papiru. Bjelanjak razmutiti, umočiti srdele u bjelanjke, a zatim u krušne mrvice te ih pržiti u dubokoj masnoći dok ne postanu hrskave. Kada su gotove, izvaditi ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.
ČIPS OD BATATA
žuti batat ulje za prženje sol |
Batat oguliti i narezati ga na najtanje moguće kriške. Zagrijati ulje i pržiti kriške batata dok ne postanu hrskave, pazeći da ulje ne bude prevruće kako čips ne bi zagorio. Izvaditi iz masnoće, posušiti na papiru i posoliti po želji.
MARMELADA OD RAJČICA
1 kg rajčica 1 luk srednje veličine, nasjeckan 4 češnja češnjaka, protisnuta prst svježeg đumbira, nariban 200 g šećera žlica soli cimet klinčić piment žlice balzamičnog octa |
Rajčice operite i usitnite u blenderu ili nasjeckajte na što sitnije kockice. Pomiješajte sa svim sastojcima osim balzamičnog octa i kuhajte povremeno miješajući otprilike 40 minuta. Provjerite gustoću uz pomoć tanjurića ohlađenog u zamrzivaču. Kad je marmelada kuhana, dodajte balzamični ocat i vrući džem spremite u sterilizirane staklenke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....