
Tijesto za raviole:
1 kg glatkog brašna 10 jaja 100 ml maslinova ulja malo soli |
Od svih sastojaka zamijesiti glatko tijesto, dobro ga izraditi i zamotati u prozirnu foliju. Ostaviti tijesto u hladnjaku najmanje sat vremena, nakon čega ga treba razvaljati na 3,5 mm i puniti ga smjesom od kozjeg sira.
Punjenje:
70% (od ukupne količine) mekog kozjeg sira 30% pirea od batata sol, papar, svježi bosiljak |
.jpg)
Pomiješati sve sastojke, te začiniti po želji.
Krema od ljubičastog batata
500 g ljubičastog batata 50 ml vrhnja za kuhanje 50 g maslaca sol, papar |
Batat oguliti, narezati na kockice i staviti kuhati. Kuhani batat ocijediti i dodati u zagrijano vrhnje za kuhanje s maslacem. Smjesu dobro izraditi štapnim mikserom i začiniti po želji. Kremu poslužiti uz raviole, a po želji na njih dodati nekoliko listića kozjeg sira i čips od batata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....