NEUGLEDAN IZVANA, SLATKAST IZNUTRA

BATAT U SLATKIM I SLANIM VARIJANTAMA: Čips od narančastog, bijelog i ljubičastog batata

 Marko Miščević
Jela koja će naći nove obožavatelje!
3 batata od svake vrste po jedan
3 žlice maslinova ulja
3 žlice soja sosa
prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
papar i sol

Umak za čips:

1 čvrsti jogurt
1 žlica soka od limuna
1 žlica senfa
sol
kopar
papar
češnjak

Marko Miščević

U zdjelicu staviti jogurt, dodati sok limuna, senf, sol, papar, sitno nasjeckani češnjak i svježi kopar te sve dobro izmiješati i staviti u hladnjak. Za čips zagrijati pećnicu na 180 °C, u veću zdjelu staviti narezan slatki krumpir po želji (na trakice ili krugove), preliti uljem i soja sosom te začiniti muškatnim oraščićem, paprom i solju. Dobro izmiješati. Veći protvan prekriti papirom za pečenje te poslagati batat i peći oko 30 minuta, dok ne postane hrskav. Poželjno je češće pratiti tijek pečenja jer ako komadi nisu jednako izrezani, tanji bi mogli biti prije pečeni te ih treba prije izvaditi iz pećnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 09:48