3 batata od svake vrste po jedan 3 žlice maslinova ulja 3 žlice soja sosa prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića papar i sol |
Umak za čips:
1 čvrsti jogurt 1 žlica soka od limuna 1 žlica senfa sol kopar papar češnjak |
U zdjelicu staviti jogurt, dodati sok limuna, senf, sol, papar, sitno nasjeckani češnjak i svježi kopar te sve dobro izmiješati i staviti u hladnjak. Za čips zagrijati pećnicu na 180 °C, u veću zdjelu staviti narezan slatki krumpir po želji (na trakice ili krugove), preliti uljem i soja sosom te začiniti muškatnim oraščićem, paprom i solju. Dobro izmiješati. Veći protvan prekriti papirom za pečenje te poslagati batat i peći oko 30 minuta, dok ne postane hrskav. Poželjno je češće pratiti tijek pečenja jer ako komadi nisu jednako izrezani, tanji bi mogli biti prije pečeni te ih treba prije izvaditi iz pećnice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....