NEUGLEDAN IZVANA, SLATKAST IZNUTRA

BATAT U SLATKIM I SLANIM VARIJANTAMA: Ljuta puretina u slatkom krumpiru

Jela koja će naći nove obožavatelje!
4 slatka krumpira (idealno je da je narančasti batat)
2 žlice maslinova ulja
1 crveni luk nasjeckan na kockice
1 češanj češnjaka
500 g mljevene puretine
450 g rajčice na kockice u umaku
3 žlice čili umaka
1 žličica kajenskog papra
4 žlice vrhnja
šaka svježe nasjeckanog vlasca ili kopra

Zagrijte pećnicu na 180 °C, slatki krumpir dobro oprati pod mlazom hladne vode i staviti ga peći u ljusci oko 40 minuta dok ne postane mekan. U međuvremenu u posudi zagrijati ulje te dodati sitno nasjeckani luk te ga pirjati dok ne omekša. Dodati nasjeckani češnjak i kratko ga popržiti, zatim staviti mljevenu puretinu te još malo popržiti. Nakon 10 minuta dodati rajčicu, začine i sve lagano pirjati oko 30 minuta, da umak zakuha. Ispečeni slatki krumpir prerezati popola, napuniti umak od puretine te dodati vrhnje prije samog jela da se ne zagrije. Po želji dodati sitno nasjeckani svježi vlasac ili kopar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:33