Beskvasni polubijeli kruh

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 150 g startera
  • 250-300 ml vode
  • 500 g polubijelog brašna
  • 1-1,5 žlica soli

Priprema

1. korak

U posudi koja nije metalna izvažite sastojke i kuhačom ih pomiješajte tek toliko da se povežu. Smjesu prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže preko noći. Ujutro tijesto stavite na brašnom posutu podlogu i preklopite ga sa svih strana prema sredini.

2. korak

Zatim ga okrenite i ostavite da se diže još 2 sata. Pećnicu zagrijte na 220 celzijevih stupnjeva i u njoj zagrijte keramičku ili gusanu posudu s poklopcem. Tijesto stavite u posudu, poklopite i poklopljeno pecite 30 minuta, a otklopljeno 15 minuta. Kruh izvadite na rešetku i prije rezanja ostavite da se ohladi.

Napomena: Umjesto polubijelog brašna možete koristiti i 300 g polubijelog i 200 g pirovog ili integralnog pšeničnog ili nekog drugog brašna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 23:26