Trebat će vam:
4 šake priljepaka 1 šalica riže za rižoto – arborio, carneroli, vialone nano 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja 60 g maslaca 50 g paškog sira ili pecorina sol, papar 100 ml crnog vina |
Priprema:
Na malo maslinova ulja kratko popržite priljepke te dolijte oko 4000 ml vode i kuhajte oko 40 minuta na lagano, odnosno dok ne omekšaju. Procijedite i sačuvajte tekućinu. Na tavici otopite pola maslinova ulja i pola maslaca te stavite rižu dok se ne zaprži, odnosno postane staklasta. Zatim podlijte vinom i kuhajte dok se vino potpuno ne reducira. Podlijevajte lagano s temeljcem od priljepaka, kutlaču po kutlaču kako riža upija tekućinu sve dok riža ne postane al dente (oko 15 minuta), maknite s vatre, dodajte maslac i naribani sir. Promiješajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Rasporedite na tanjure te začinite s uljem i malo papra.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....