450 g bezglutenskog brašna
60 g tapioke bez glutena
prstohvat soli
150 ml rastopljenog maslaca
1 kiselo vrhnje
ribana korica limuna (po želji)
2 do 3 jušne žlice šećera (po želji)
Za kvasac:
300 ml toplog mlijeka
1 suhi kvasac
1 čajna žličica brašna
1 čajna žličica šećera
Za punjene i premazivanje:
bezglutenska marmelada
1 žumanjak
Pomiješajte sastojke za kvasac pa ostavite na toplom 15 minuta da se digne. Kad se kvasac digne, dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite mikserom tijesto, pokrijte ga i ostavite na toplom 30-40 minuta da se diže. Tijesto će biti mekše, zato ga miješate mikserom. Ponovno ga kratko mijesite na pobrašnjenoj podlozi i podijelite na kuglice, izravnajte te punite željenim namazom, a potom ponovno oblikujte u kuglice. Kalup premažite s malo maslaca pa u njega složite buhtle jednu do druge. Pokrijte ih krpom i ostavite nakratko na toplom. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 25 do 30 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice). Prema želji, dodatno pospite šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....