BEZGLUTENSKA RADOST

BEZ GLUTENA: Pahuljice

 Marko Miščević
Adrijana Bručić, autorica uspješnog bloga Bezglutenska radost podijelila je s nama recepte za dizana tijesta i otkrila nam da osobe s intolerancijom na gluten zapravo sjajno jedu

500 g bezglutenskog brašna
80 grama tapioke bez glutena
100 ml ulja
sol (količina po želji)
1 jušna žlica psylliuma (po želji)
250 g svježeg sira
600 ml mlijeka (običnog ili bez laktoze)
2 vrećice suhog kvasca ili kocka svježeg kvasca

Marko Miščević

Kad se kvasac digne na toplom, nakon 15 minuta, zamijesite tijesto mikserom, pokrijte ga i ostavite na toplom 30-40 minuta. Tijesto je meko, zato ga je lakše izraditi mikserom. Kad se tijesto digne, još jednom ga premijesite i podijelite na kuglice. Ostavite tijesto da ponovno odmori oko 15 minuta. Tada od njega možete raditi razna peciva te ih posipati raznim sjemenkama, primjerice sezamom, bučinim, suncokretovim ili lanenim sjemenkama. Razvaljajte kuglice i od nastalih valjčića ispletite pletenice. Zamotajte ih i doradite maslinama ili sjemenkama. Pecite na 200 Celzijevih stupnjeva 15 do 20 minuta (ovisno o jačini pećnice).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 20:42