Početkom ožujka ove godine sa zagrebačkog aerodroma na daleki put do Meksika uputila se prva generacija Gringos de Croatia. Saša Lovrenščak iz Barology Studija, Karlo Ferenčak koji je tada radio u Noelu, a sada je voditelj Urania Bara, Marino Karinja iz Dežman Mini bara, Filip Došen iz koktel bara Pocco Locco u Biogradu, Emanuel Gradišar iz splitske Bokamorre i Matia Ivanišević iz zagrebačkog art’otela, uz fotografkinju Ines Grahovac te Marka Markotu i Antu Luku Presečana iz distribucijske tvrtke Alca Zagreb, dva su tjedna obilazili polja agave, velike i male destilerije te barove po Meksiku, a zatim odradili i nekoliko gostovanja u tim istim barovima.
Svrha takvih Guest Shiftova jest da se naši barmeni predstave lokalnoj barskoj sceni, uz ukusne koktele i dobru atmosferu, povezuju s kolegama i pritom dobro zabave. Za jedno od tih gostovanja Gringos de Croatia osmislili su i ovaj koktel "Još jedna pa idemo" koji je spremao Matia Ivanišević, a koji spaja tekilu i meskal s maslinovim uljem, krastavcima i mediteranskim začinima.
Još jedna pa idemo
Trebat će vam:
50 ml mješavine tekile i meskala pročišćene maslinovim uljem
50 ml cordiala od krastavca i mediteranskih začina
mineralna voda
Priprema:
Kako biste pripremili mješavinu tekile i meskala pročišćenu maslinovim uljem, pomiješajte 300 ml tekile, 200 ml meskala i 100 ml maslinovog ulja u posudu koju možete zatvoriti, dobro protresite nekoliko sekundi pa ostavite sa strane. Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći da se alkohol infuzira masnoćom. Zatim prebacite u zamrzivač da se masnoća stisne kako biste je lakše odvojili od tekućine, a potom je uklonite i procijedite ostatak te dobivenu tekućinu koristite u koktelima.
Kako biste pripremili cordial od krastavca, na laganoj vatri kuhajte sat vremena 100 g krastavca narezanog na kolute, 10 g mediteranskih začina, 500 g šećera i 15 g limunske kiseline u litri vode pa pustite da se ohladi i procijedite. U visoku čašu dodajte led, ubacite sve sastojke osim mineralne vode i promiješajte pa dotočite gaziranu vodu do vrha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....